logo
BARŲ ĮRANGA:

Kavos  aparatai, kavos malūnėliai

Ruošiant kavą, svarbiausia – kavos ir vandens proporcija, vandens kokybė, temperatūra ir slėgis. Tinkamai sureguliuotas kavos aparatas ir puikiai savo darbą išmanantis barista – tobulos kavos duetas.
Espreso kavos aparatai gali turėti 1, 2, 3 ar 4-ias kavos ruošimo grupes. Pagal valdymą kavos aparatai skirstomi į rankinius, pusiau automatinius (žmogus sumala kavą, ją supresuoja į filtro laikiklį, nustato gėrimo ruošimo laiką ir paleidžia aparatą darbui), automatinius (žmogus sumala kavą, ją supresuoja į filtro laikiklį ir paleidžia aparatą darbui)  ir visiškai automatizuotus (malimas, kavos dozavimas, gėrimo ruošimas ir panaudotos kavos pašalinimas yra automatizuotas).
Komplektacijoje yra karšto garo vamzdelis, kuriuo tiekiamas karštas garas naudojamas kapučino ar karšto pieno ruošimui, puodelių pašildymui ir karšto vandens vamzdelis, naudojamas ruošti karštus gėrimus.
Pagal sumalamos kavos kiekius, kavos malūnėlių su dozatoriais tipai yra du: malūnas su plokščiais malimo diskais ir malūnas su kūgio formos girnomis. Pirmojo tipo įrenginys per dieną gali sumalti iki 3 kg kavos pupelių. Jei per dieną reikia sumalti didesnius kavos kiekius, patartina rinktis antrojo tipo kavamalę su kūginėmis girnomis.
Sumaltų pupelių dydis priklauso nuo atstumų tarp diskų. Ši atstumą, priklausomai nuo ruošiamos kavos tipo, reguliuoja barista. Norint paruošti gerą espreso kavą, iš sumaltos kavos per 25 sekundes turi išbėgti 25 ml kavos. Jei tiek pat kavos išbėga per ilgesnį ar trumpesnį laiką, vadinasi, kava buvo netinkamai sumalta.

 


                    |   Uždaryti...