logo
BARŲ ĮRANGA:

Sulčiaspaudės

Sulčiaspaudės restoranams, kavinėms ir barams skirstomos į dvi grupes:
• Universalios sulčiaspaudės (jos yra skirtos išgauti sultis iš beveik visų vaisių ir daržovių);
• Citrusinių vaisių sulčiaspaudės (jos gali būti mechaninės, pusiau automatinės ir automatinės).
 
Paprasčiausios yra mechaninės sulčiaspaudės, veikiančios spaudos principu. Citrusinis vaisiu perpjaunamas per pusę, dedamas ant preso ir rankiniu būdu išspaudžiamos sultys. Tokiu būdu spaudžiamos sultys būna su minimaliu minkštimo kiekiu.
 
Pusiau automatinėse sulčiaspaudėse sultys išspaudžiamos naudojant greitai besisukantį kūgį. Šiuo būdu spaudžiant sultis yra panaudojama jėga, todėl sulčių kokybė priklauso ir nuo žmogaus, kuris atlieka šį darbą, stiprumo.
 
Automatinėms sulčiaspaudės nereikia didelių žmogaus darbo pastangų. Norint turėti skanių sulčių, tereikia užpidyti bunkerį pageidaujamais vaisiais ir paspausti mygtuką PRADĖTI.
 
Universalios sulčiaspaudės yra skirtos spausti sultis tiek iš citrusinių vaisių, tiek iš kietų daržovių. Citrusiniai vaisiai turi būti spaudžiami ant besisukančio preso, o daržovėms būtina naudoti besisukančius šiurkščius peilius, kurie susmulkina produktus. Minkštimas pašalinamas į atskirą bunkerį, o sultys, veikiamos išcentrinės jėgos, subėga į iš anksto paruoštą talpą. Taip gauname sultis su minkštimu.

 


                    |   Uždaryti...