logo
KARŠTA VIRTUVINĖ ĮRANGA: 

Gruzdintuvės

Gruzdintuvės pagal naudojamą energiją skirstomos į dujines ir elektrines. Taip pat gali būti nuolatinio ir periodinio veikimo. Kaitinimo elementai gali būti dviejų tipų: atviri ir uždari. Gruzdintuvės su atviru kaitinimo elementu greičiau įkaista, tačiau jas sudėtingiau išvalyti. Uždaras kaitinimo elementas lėčiau įkaitina aliejų iki reikiamos temperatūros, tačiau valymas – kur kas lengvesnis. Korpusas dažniausiai pagamintas iš nerūdijančio plieno. Viename korpuse gali būti nuo vienos iki keturių virimo vonių su atskiru valdymu. Baigus kepti, riebalai išleidžiami per kranelį (kuris būna priekyje arba apačioje) arba išimant vonelę iš korpuso. Elektrinės gruzdintuvės gali būti su elektromechaniniu arba elektroniniu valdymu. Taip pat gali būti mechaninis arba elektroninis laikmatis. Įmonės, kurių didžiają meniu dalį sudaro gruzdinti patiekalai, dažnai renkasi gruzdintuvės su filtravimo sistema.

Kaip atskirą gruzdintuvių tipą galima išskirti ispanų gamintojo MOVILFRIT gruzdintuves, veikiančias pagal sistemą vanduo-aliejus: vandeniu užpildomas gruzdintuvės bako dugnas. Supilamas aliejus. Kadangi aliejaus tankis mažesnis nei vandens, jis lieka talpos paviršiuje. Dėka šios sistemos, kepamų produktų nuosėdos nelieka aliejuje, o nuskęsta į vandenį ir patenka į atliekų rezervuaro dugną, kur yra absorbuojamos. Ši unikali sistema leidžia kepti skirtingus produktus, nebijant kvapų ir skonių susimaišymo.

Kadangi, kiekvieno vandens keitimo metu, mes pašaliname kepamo maisto likučius, aliejus ilgiau išsilaiko švarus.
Kilnojama kaitinimo elementų sistema, kuri leidžia kaitinimo elementus reguliuoti į pageidaujamą lygį, suteikia daug privalumų:
•    Energijos taupymas – kaitinamas tik kiekvienam kepimui naudojamas aliejaus kiekis;
•    Greitesnis kepimas – kaitinamas tik nedidelis aliejaus kiekis, todėl sutrumpėja kepimo laikas;
•    Ilgesnis aliejaus naudojimo laikas – kadangi kaitinamas tik reikiams aliejaus kiekis, jo naudojimo laikas yra ilgesnis.



                    |   Uždaryti...