logo
KEPYKLŲ ĮRANGA:

Kildinimo spintos

Norint tinkamai paruošti tešlą, ją būtinai reika palaikyti šiltai. Profesionalioje virtuvėje šiam tikslui yra naudojamasi tešlos kildinimo spintomis. Taip pat kildykla atlieka dar vieną funkciją – jau paruošto gaminio išlaikimas šiltai. Kad kildinimo proceso metu tešla neišdžiūtų, tuo tikslu yra naudojami garai. Pačiose paprasčiausiose kildyklose ant dugno yra pastatomas indas pripildytas vandens. Kylant temperatūrai kameroje, vanduo ima garuoti. Sudėtingesni modeliai pajungiami prie vandentiekio, o susidariusių garų kiekis reguliuojamas konkrečiam kepiniui individualiai. Optimalus standartinis drėgmės kiekis turi būti nuo 75 iki 80% prie 33-50 °C.

Ši įranga yra labai populiari ne tik didelėse kepyklose, bet ir mokyklose, restoranuose, kavinėse, darželiuose. Kildyklos įsigyjimas suteikia galimybę klientams pateikti skanius, minkštus gaminius, o tai be abejo pritraukia daigiau naujų pirkėjų, padidina maitinimo įstaigos populiarumą ir pelningumą.

Renkantis rešlos kildinimo spintą, reikia atkreipti dėmesį į šiuos parametrus:
•    Palaikomos temperatūros intervalas;
•    Darbinės temperatūros reguliavimas turi būta paprastas ir tikslus;
•    Uždaromų durų sandarumas. Kadangi tešla yra labai jautrus temperatūriniams pokyčiams produktas, net ir mažas šalto oro srautas, ją gali sugadinti.

Kildinimo spinta būna su stiklinėmis arba nerūdijančio plieno durimis. Įrengimai turi skirtingą skaičių bėgelių į kuriuos statosi skardos. Mažose kepyklose dažniausiai būna 6-10 skardų talpos, o didelėse – įvažiuojama su vežimėliais. Dažniausiai naudojamų skardų matmenys 600x400 mm.





                    |   Uždaryti...