logo
LAUKO PREKYBA:

Kebabų kepimo įranga

Kebabas – patiekalas, labai plačiai paplitęs Islamo valstybių virtuvėse, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Viena labiausiai Europoje ir Amerikoje išpopuliarėjusių kebabų rušių – dioner kebabas. Dioner kebabui paruošti naudojama mėsa kepama ant automatiškai besisukančio iešmo. Iškepusi mėsa nupjaustoma plonais gabaliukais ir patiekiama perpjautoje duonoje, su daržovėmis ir padažu, įvyniota į lavašą ar kitaip.



Pagal naudojamą šilumos šaltinį, griliai skirstomi į:
•    Elektrinius;
•    Dujinius;

Elektriniuose aparatuose kaitinimo elementai yra tenai. Jais perduodama šiluma, kuri sufokusuojama kaitinimo plokštelėje. Nuo šių plokštelių sklindanti šiluma tolygiai skrudina ant iešmo kepamą mėsą. Metalinis iešmas lėtai sukasi apie savo ašį elektrinio motoro pagalba.  Dujiniuose įrengimuose mėsa kepama naudojant gamtines dujas (dujų balionus). Kaitinimo elementai yra dujiniai degikliai. Maži griliai turi du degiklius, didesni tris, o labai dideli keturis ar net penkis.Virėjas elektriniu arba paprastu peiliu nupjausto jau iškepusios mėsos sluoksnį nuo besisukančio iešmo.

Kebabų kepimo įranga susideda iš:
•    Nerūdijančio plieno korpuso;
•    Kaitinimo elementų (tenai arba degikliai);
•    Iešmo;
•    Elektrinio motoro (kaip papildomas elementas);
•    Padėklo riebalų ir nupjautos mėsos surinkimui.


                    |   Uždaryti...