logo
LAUKO PREKYBA:

Kontaktiniai griliai

Kontaktinio griliaus populiariausia panaudojimo sritis – duonos, karštų sumuštinių, tortilijų, kebabų paskrudinimas. Taip pat galima kepti mėsą, daržoves, žuvį, kiaušinius. Šildomo produkto paviršius pasidengia traškia plutele. Visi šie griliai sudaryti iš dviejų kepimo plokštelių: viršutinės ir apatinės. Maisto produktai tiesiogiai kontaktuoja su šildomomis plokštėmis. Kepimo metu maisto gaminys yra šildomas iš abiejų pusių vienu metu, dėl ko šiluma pasiskirsto tolygiai ir greitai. Kepimo laikas ne daugiau 2,5 min. Įrengimo korpusas pagamintas iš nerūdijančio plieno, kepimo paviršius gali būti ketaus arba stiklo keramikos. Rankenos pagamintos iš karščiui atsparios medžiagos. Daugelio įrengimų kepimo plokštumos yra reguliuojamo aukščio, kas leidžia skrudinti įvairaus storio sumuštinius ir kitus produktus. Kontaktiniai griliai dažniausiai naudojami greito maisto kavinėse, lauko prekyboje. Pagal kepimo plokštumas kontaktiniai griliai skirstomi į lygaus, rifliuoto ir kombinuoto (viršus lygus, apačia rifliuota arba atvirkščiai) paviršiaus.

Parametrai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį renkantis kontaktinį grilių savo užkandinei:
•    Galingumas. Tai vienas pagrindinių parametrų. Kuo didesnis galingumas, tuo didesnis įkaitimo greitis. Tačiau nereikia pamiršti, kad tai teisiogiai įtakoja energijos sąnaudas;
•    Darbinio paviršiaus dydis. Renkantis šį parametrą, reikia įvertinti kokie produktai bus skrudinami (sumuštiniai, kebabai ar pan);


                    |   Uždaryti...