logo
LAUKO PREKYBA:

Viščiukų kepimo griliai

Tolygiam vištienos apskrudimui naudojami specialūs, taip vadinami “vištienos” arba “rotaciniai” griliai. Pagrindinė tokių grilių paskirtis – vištienos, vištienos sparnelių, kulšelių kepimas naudojant iešmus, kabliukus, plokščias ar cilindro formos groteles. Be abejo šiuose griliuose galima kepti ir mėsą, žuvį ar daržoves.

Viščiukų kepimo griliai pagal naudojamą šilumos šaltinį skirstomi į:
•    Elektrinius;
•    Dujinius;

Elektriniuose įrengimuose kaitinimo elementai yra tenai arba kvarcinės lempos, o dujiniuose – dujiniai degikliai.
Pagal kepimo tipą, grilius galima suskirstyti į:
•    Iešminius;
•    Karuselinius.

Vienas nuo kito skiriasi vištienos užmovimu, sukimosi greičiu ir užkrovimo kiekiu. Iešminiuose griliuose vištiena užmaunama ant iešmo, kurie motoro pagalba sukasi apie savo ašį. Vištiena gražiai ir tolygiai kepa iš visų pusių. Karuselinio tipo grilyje vištiena yra pakraunama į nuimamus krepšelius, kurie sukasi uždaru ratu. Krepšeliai įsistatyti į kreipiančiąsias, kurios pritvirtintos prie rotacinio būgno. Kepimo metu, kepamas produktas sukasi apie nejudamą šilumos šaltinį, todėl jo gaunama šiluma yra kintamo intensyvumo. Tokio tipo grilyje nėra tiesioginio produkto kaitinimo, o šiluma pasiskirsto per visą kepimo kameros tūrį. Šias, karuselės tipo groteles labai lengva eksploatuoti: kepamos mėsos gabaliukai labai lengvai nusiima nuo grotelių, napažeidžiant apskrudusios skūrelės.  Privalumas tas, kad galima kepti ne tik stambius gabalus, bet ir atskiras dalis – sparneliai, blauzdelės ir kt.


                    |   Uždaryti...