logo
MĖSOS APDIRBIMO ĮRANGA:

Dešrų kimštuvai (rankiniai, automatiniai, vertikalūs, horizontalūs)

Dešrų užpildimui naudojami specialūs aparatai – dešrų kimštuvai – dar kitaip vadinami gastronominiais švirkštais.
 
Jie gali būti klasifikuojami pagal keletą požymių:
• Pagal veikimo principą yra mechaniniai (rankiniai) ir elektriniai (hidrauliniai).
• Pagal įrengimo korpusą mėsos kimštuvai skirstomi į vertikalius (dažniausiai rankiniai) ir horizontalius (ir rankiniai, ir elektriniai).
• Pagal faršo padavimo principą kimštuvai yra skirstomi į sraigtinius ir rotacinius (stūmoklinius). Stūmokliniai daro mažesnį mechaninį poveikį faršui, todėl jie naudojami dešrų užpildymui struktūriniu ir atšaldytu faršu. Sraigtinio tipo kimštuvai naudojami gaminti dešroms, kimštoms skystos konsistencijos faršu (daktariška dešra).
 

                    |   Uždaryti...