logo
PAGALBINĖ VIRTUVINĖ ĮRANGA:

Maisto smulkintuvai

Smulkintuvas – tai vienas universaliausių virtuvės įrengimų, skirtas kapoti, smulkinti, maišyti, plakti. Juo apdorojant įvairius mėsos, daržovių, vaisių produktus, galima pagaminti padažus, piure, tešlą, tyreles ir kt. Kuterių konstrukcija yra gana paprasta: talpa-dubuo, kuriame yra dviašmenis S formos peilis. Kadangi peilis yra dubens dugne, juo galima apdoroti ir nedidelius maisto produktų kiekius. Maksimali kuterio apkrova – pusė indo. Talpa yra uždengta sandariu dangčiu, kuriame yra ertmė, per kurią galima pridėti ingridientų apdorojimo metu. Skaidrus dangtis leidžia stebėti visą procesą.
 
Patiekalai, kuriuos galima paruošti kuteriu:

•    Įvairių produktų smulkinimas. Susmulkinimo laipsnis priklauso nuo darbo laiko – kuo ilgiau smulkinama, tuo smulkesnė konsistencija gaunama. Taip smulkinami gali būti riešutai, prieskoninės žolelės, džiovinti vaisiai, sūris, tiek minkšta mocarela, tiek kietasis parmezanas, šokoladas, duonos trupiniai, čisnakas.
•    Kapojimas (mėsos, svogūnų, riešutų, vaisių ir uogų paruošimą uogienėms ir tyrėms).
•    Kuteriu lengvai ir greitai pagaminamas paštetas, šokoladinis ganašas, varškės kremas, smulkinta mėsa šniceliui ir pan.

                    |   Uždaryti...