logo
PAGALBINĖ VIRTUVINĖ ĮRANGA:

Mėsos purentuvai (tenderaizeriai)

 Tenderaizeriai yra plačiai naudojami prekybos centruose, viešojo maitinimo įstaigose. Šis įrengimas tiesiog nepakeičiamas profesionalioje virtuvėje (kavinėse, restoranuose, valgyklose). Mėsos purentuvas gerokai palengvina tokių patiekalų, kaip mėsos kepsniai, šniceliai ir pan., ruošimą. Tenderaizeriu suminkštinta mėsa greičiau išsimarinuoja, tolygiau ir daug greičiu iškepa. Mėsos purentuvo veikimo principas yra labai paprastas: mėsos gabaliukas dedamas į angą, kur papuola tarp dviejų, skirtinga puse besisukančių, volų su smulkiais aštriais peiliukais. Jų pagalba mėsa yra išpurenama. Įrengimo korpusas pagamintas iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno.
Tenderaizeriai yra dviejų tipų:
     Elektriniai (daugiausia naudojami mėsos cechuose, kur reikalingas didelis našumas);
     Rankiniai.
Mėsos purentuvo nauda:
•    Sunaudojama mažiau laiko maisto ruošimui;
•    Daug švaresnė darbo vieta, nei naudojantis mėsos muštuku;
•    Mėsą apdorojant tenderaizeriu, mažiau nukenčia jungiamasis audinys, todėl galutinis produktas būna sultingesnis;
•    Tinkamai išpurenta mėsa geriau absorbuoja karščio bangas, todėl produktas tolygiau ir greičiau iškepa.

                    |   Uždaryti...