PICERIJŲ ĮRANGA:
Picų kepimo krosnys
Picų kepimo krosnys gali būti dujinės, elektrinės, konvejerinės ir malkinės.
Picų pečių dydžiai matuojami pagal tai, kiek picų telpa į kepimo kamerą. Talpa būna nuo 1 iki 10 picų. Kamera išklota atsparia karščiui medžiaga, dažniausiai šamotu, kuris padeda palaikyti aukštą temperatūrą iki
400-500 °C. Picų krosnys gali būti montuojamos viena ant kitos.
Konvejerinės kepimo krosnys skirtos nepertraukiamam darbui, kai reikia iškepti daug picų.
Malkinėse krosnyse keptos picos įgauna “dūmo” kvapą, būna traškios. Šių krosnių privalumas – ekonomiškumas, greitas picų iškepimas, taip pat toks pečius gali tapti visos picerijos išskirtiniu akcentu ir puošmena.