logo
ŠALDYMO ĮRANGA: 

Šaldomos vitrinos


Šaldomos vitrinos pagal šaldymo sistemos pobūdį skirstomos į statines ir dinamines. Statinės vitrinos yra pigesnės, tačiu mažiau efektyvios paskirstant šaltį nei dinaminės. Tačiau, jei planuojama prekiauti šviežia mėsa, verta rinktis vitriną su statiniu šaldymu, kad būtų išvengta greito mėsos džiuvimo.
 Pagal paskirtį vitrines gali būti konditerinės, prekybinės, skirtos laikyti gėrimams ir mini vitrinos, statomos ant prekystalio.
Pagrindiniai kriterijai, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis vitriną, yra produktai, kurie bus laikomi juose ir temperatūrinis rėžimas.  Pagal temperatūrinius rėžimus, vitrinos skirstomos į „pliusines“ ir „minusines“.

Pliusinės“ . Šie modeliai vidutiniškai dirba +1/+8 °C temperatūroje. Jos gali būti uždaros arba atviros. Šio tipo vitrinos paprastai naudojamos konditerinių gaminių bei pieno produktų saugojimui ir demonstracijai.

Minusinės“. Šių vitrinų temperatūrų diapazonas yra -10/-18 °C. Jų paskirtis – užšaldytų jūros gėrybių , mėsos ir žuvies produktų bei ledų saugojimas.

Universalios. Šio tipo vitrinos tinka populiariausių maisto produktų saugojimui. Jose palaikoma temperatūra -6/+6 °C. Šioje temperatūroje geriausiai išsilaiko šviežia mės, jos gaminiai, pieno produktai bei medikamentai.

                    |   Uždaryti...