logo

Pramoninės šaldymo kameros

 Paprastai šaldymo kameros arba šaldiklio talpa gali būti nuo 2 m3 iki kelių dešimčių tūkstančių m3. Nedidelės šaldymo kameros dažniausiai įrengiamos pagalbinėje parduotuvės patalpoje, gėlių paviljone, privačiame name ir t. t. Didesnės kaip 10 m3 talpos kameros dažniausiai įrengiamos sandėliuose ir stambiuose sandėlių kompleksuose.

GN3200TN šaldomas stalas

Techninė informacija apie šaldytuvą:

Kaina: 1050,- eur+pvm
 
Kontaktinis telefonas: 8 630 00636.

&b1;aldoma ingredientų vitrinėlė VRX12/38

 Kaina: 385,- eur + PVM.

Kontaktinis telefonas: 8 630 00636.

Basia šaldoma vitrina

Techninė informacija apie produktą:

Kaina: 786,- EUR

Vitrina šaldomoji Monika

Techninė informacija apie produktą:

Kaina: 716 EUR

 


Pramoninės šaldymo kameros skirstomos į vidutinės temperatūros šaldymo kameras ir žemos temperatūros šaldymo kameras (šaldiklius):

•     Žemos temperatūros šaldymo kameros (šaldikliai) naudojamos saugoti arba reikiamam laikotarpiui užšaldyti maisto produktus (mėsą, žuvį, uogas ir kt.). Tokios šaldymo kameros viduje temperatūra paprastai būna nuo -15 °C iki -25 °C. Kai kuriais atvejais, tam tikriems gamybos procesams arba laboratorijose gali būti montuojamas šaldiklis, skirtas palaikyti žemesnei negu -45 °C temperatūrai.

•     Vidutinės temperatūros pramoninės šaldymo kameros naudojamos atšaldyti įvairiems produktams (daržovių, mėsos, pieno produktams, gėlėms, vynui) arba laikyti juos nuo -5 °C iki + 15 °C temperatūroje.

Surinkimas iš daugiasluoksnių plokščių

šaldymo kameros dažniausiai montuojamos iš daugiasluoksnių „sandvich“ tipo plokščių. Skirtingų gamintojų siūlomas plokščių plotis svyruoja nuo 1000 iki 1200 mm. Reikalingą plokščių kiekį ir ilgį apskaičiuojame pagal siūlomus plokščių matmenis bei planuojamus kameros matmenis.

Montuojant plokštes būtina išvengti „šilumos tiltelių“ kampinėse sandūrose, kai susiliečia vidinės ir išorinės plokštės metalinės dalys. Siekiant užkirsti kelią šilumos tilteliui, reikia jį „pertraukti“, padarius išpjovą vidinėje metalinėje kampinės plokštės apkaloje, toje dalyje, kuri nukreipta į kameros išorę. Tą patį reikia padaryti kampinėse sienos plokštės sandūrose su grindų ir lubų plokštėmis.
Kamerose, kuriose palaikoma aukštesnė už 0 °C temperatūra, grindys kartais paliekamos be šiluminės izoliacijos. Taip į kamerą paprasčiau įvažiuoti krovimo įrangai (rankiniams keltuvams, vežimėliams), taupomi pinigai, skirti pirkti izoliacinę medžiagą, tačiau tokiu atveju turi būti įrengta galingesnė šaldymo įranga (maždaug 20 %), vadinasi, maždaug tiek pat padidėja išlaidos elektros energijai.   

Be to, „šiluminio tiltelio“ pertraukimo „operaciją“ reikia atlikti ir tuo atveju, jei montuojame daugiasekcijinę kamerą su skirtingais temperatūros režimais. Reikia perpjauti vidinę sienų, grindų ir lubų metalo apkalą pertvaros montavimo vietoje, nutraukiant šiluminį tiltelį tarp sekcijų.
Taip pat reikalinga įsigyti papildomų plokščių kampinių sandūrų tvirtinimo elementų (juostų, kampinių profilių), sandariklio ir reikiamo dydžio duris su putų poliuretano šilumos izoliacija.


Kamerų parinkimo ir eksploatacijos ypatybės

Renkantis laikymo kamerą būtina atsižvelgti į kai kurias įvairių maisto ir ne maisto produktų, kuriuos reikia atšaldyti, laikymo ypatybes.   

šaldymo kamera mėsai laikyti
Kameros mėsai laikyti turi savų ypatybių. Laikant nesupakuotą atšaldytą mėsą (gabalais, skerdienos ketvirčiais ir pusėmis) reikia atsižvelgti į tai, kad mėsos sultys, kurios neišvengiamai patenka ant grindų, yra labai ėsdinančios, taigi grindys kameroje turi būti chemiškai atsparios.  
Yra du pagrindiniai būdai, kaip išspręsti šią problemą.
1. Montuoti ant grindų daugiasluoksnes plokštes, padengtas sąlyčiui su maisto produktais tinkamu nerūdijančiuoju plienu (AISI 304 klasės) ir kruopščiai sandarinti plokščių sujungimus specialiu cheminėms medžiagoms atspariu sandarikliu.
2. Sumontuoti kamerą ant kieto lygaus paviršiaus be grindų plokščių ir iškloti grindis keraminėmis plytelėmis. Didelėse šaldymo kamerose, sandėliuose klojamos betono grindys su chemiškai atsparia danga.
Laikant nesupakuotą atšaldytą mėsą didelį dėmesį reikia skirti išgarintojo parinkimui.




šaldymo kamera gėlėms

 

Laikant skintas gėles sandėliuose ir prekybos vietose, paprastai ant grindų patenka vandens, lapų ir augalų stiebų, todėl tokias kameras racionaliau montuoti be grindų plokščių, arba kruopščiai sandarinti grindų plokščių jungtis.  

Gėlių laikymo šaldymo kamerose turi būti palaikoma nuo +2 °C iki +8 °C temperatūra, dėl to galima kamerą naudoti be grindų izoliacijos.

šaldymo kameros, įrengtos prekybos vietose, vienu metu naudojamos ir laikyti, ir demonstruoti gėles, todėl viena arba dvi sienos daromos iš stiklo paketo su PVC profiliu.
Grindų izoliacijos nebuvimas ir (arba) stiklo paketas padidina šilumos srautą, todėl reikia montuoti galingesnį šaldymo agregatą.

 


šaldymo kameros vaisiams ir daržovėms laikyti



šiandieniniame pasaulyje nieko nestebina švieži vaisiai ir daržovės, kuriuos galima įsigyti parduotuvėse nepriklausomai nuo metų laiko. Atrodo taip paprasta – sudėti visas daržoves ir vaisius į šaldymo kamerą, ir jie ten sėkmingai prabus iki pat pavasario, o gal ir iki vasaros. Tačiau tai netiesa, nes kiekvienam vaisiui ar daržovei reikalingas specialus saugojimo režimas: reikia išlaikyti konkrečią temperatūrą, drėgmę ir dujų sudėtį. Į tai labai svarbu atsižvelgti, kad vaisiai ir daržovės ilgai išliktų švieži, ir būtų išsaugoti visi vitaminai.


Remdamiesi Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro filialo sodininkystės ir daržininkystės instituto  darbuotojų duomenimis, pateikiame daržovių, vaisių, salotų optimalias laikymo sąlygas:

•    bulvės laikomos nuo +7°C iki +10 °C temperatūroje ir esant 90–95 % drėgmei, jos jautrios etilenui;
•    kopūstai, burokėliai ir morkos laikomi 0 °C temperatūroje ir esant 95–98 % drėgmei, jie jautrūs etilenui;
•    svogūnai ir česnakai laikomi sausoje aplinkoje, kurios drėgmė 65–70 %, ir nuo 0 iki +2 °C temperatūroje, jie nejautrūs etilenui;
•    petražolės, krapai, kalendra laikomi esant 0...+2 °C temperatūrai ir 100 % drėgmei ( apipurškiami vandeniu), jie jautrūs etilenui;
•    agurkai laikomi nuo +10 iki +13 °C temperatūroje ir esant 95 % drėgmei, jie jautrūs etilenui;
•    pomidorai laikomi nuo +8 iki +15 °C temperatūroje ir esant 95 % drėgmei, jie išskiria didelį kiekį etileno;
•    obuoliai laikomi nuo -2 iki -4 °C temperatūroje, esant 90–95 % drėgmei, jie išskiria didelį kiekį etileno;
•    kriaušės laikomos nuo 0 iki -2 ° C temperatūroje ir esant 90–95 % drėgmei, jos išskiria didelį kiekį etileno (daugiau, negu obuoliai, todėl kriaušių laikyti su obuoliais negalima, nes greitai pernoks obuoliai);
•    apelsinai, citrinos, mandarinai laikomi nuo +4 iki +7 °С temperatūroje, jie nejautrūs etilenui;
•    bananai laikomi nuo +13 iki + 16 °C temperatūroje ir esant 80–90 % drėgmei, jie labai jautrūs etilenui ir patys išskiria etileną;
•    vynuogės laikomos nuo 0 iki -1 °C temperatūroje, esant 85 % drėgmei, jos jautrios etilenui.

Jautrūs etilenui produktai neturi būti laikomi kartu su produktais, kurie jį išskiria. Etilenas gali suminkštinti minkštimą, pridėti kartaus skonio ir (arba) pagreitinti nokimą. Lapinės daržovės esant aplinkoje etilenui greitai pajuoduoja.

Mūsų įmonė džiaugsis, galėdama padėti jums šiuo klausimu, ir pagamins jūsų vaisiams ir daržovėms tinkamą šaldymo kamerą. Mūsų specialistai atliks skaičiavimus ir parinks reikiamą šaldymo įrangą.

šaldymo kameros (šaldiklio) kaina priklauso nuo kelių pagrindinių parametrų: kameros dydis, plokščių storis, durų tipas, šaldymo įrangos gamintojas, bei tipas. šaldymo kameros kaina svyruoja nuo 2 tūkstančių iki šimtų tūkstančių eurų.

Mūsų įmonė teikia visą asortimentą paslaugų, susijusių su šaldymo kamerų montavimu, pradedant nuo pasirinkimo, apskaičiavimo ir įrangos pardavimo, ir baigiant pristatymu, montavimu ir visa technine priežiūra.

Be abejo, šaldymo kameras Lietuvoje parduoda ne viena dešimtis įvairios specializacijos įmonių. Pasirinkdami mūsų įmonę, kurioje dirba profesionalūs darbuotojai (šaldymo įrangos rinkoje mes dirbame nuo 2000 m., o tarp mūsų klientų yra tokių žinomų įmonių, kaip „SANITEX“, „MAXIMA“, Kėdainių konservų fabrikas) galite būti tikri, kad šaldymo kameros  kaina ir jos patikimumas bus optimaliai suderinti, ir jums nereikės gailėtis dėl to, kad nusprendėte su mumis bendradarbiauti!

Jūs nusprendėte įsigyti šaldymo kamerą?

Susisiekite su mumis telefonu, užpildykite formą ir mūsų specialistai parinks šaldymo kamerą bei pasiūlys jums geriausią sprendimą, atitinkantį visus jūsų reikalavimus ir pageidavimus.

Be to, pas mus galite užsisakyti  šaldymo kamerų remonto ir techninės priežiūros paslaugas.


 


                    |   Uždaryti...